nieuws

Nog twee bouwers in race voor EMA-kantoor

Projectontwikkeling

Nog twee bouwers in race voor EMA-kantoor

Dura Vermeer of Züblin zal het nieuwe EMA-kantoor op de Zuidas realiseren. De bouw begint in maart 2018, de oplevering van de eerste fase volgt uiterlijk op 30 april 2019.

Dat zegt het Rijksvastgoedbedrijf tegen het Parool. Van de zes partijen die zich gemeld hadden voor de opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf, zijn Dura Vermeer en Züblin overgebleven. In maart kiest het Rijk de winnaar en gaat de eerste paal de grond in. Het eerste deel wordt voor eind april opgeleverd, het tweede deel van het kantoor moet eind 2019 klaar zijn.

Het winnende bouwbedrijf wordt ook verantwoordelijk voor het onderhoud twintig jaar na de bouw. Dura Vermeer en Züblin zijn al actief in Amsterdam. Züblin is betrokken bij het Congreshotel en de Y-Towers in Amsterdam Overhoeks. Dura Vermeer realiseert het Pontsteigergebouw in de Houthaven. De eerste medewerkers van het European Medicines Agency (EMA) komen halverwege 2018 naar Amsterdam. Begin 2019 volgen er meer. Voor hen zoekt het Rijksvastgoedbedrijf tijdelijke kantoorruimte in Amsterdam.

Vanwege de relatieve haast van het project hanteert het Rijksvastgoedbedrijf een versnelde procedure. De huisarchitect heeft het nieuwe gebouw al ontworpen, wat ongebruikelijk is voor een grote aanbesteding. In het EMA-kantoor worden 900 mensen gehuisvest. Het Rijksvastgoedbedrijf laat het gebouw van negentien verdiepingen inclusief een conferentieruimte neerzetten voor 250 tot 300 miljoen euro.  Het pand komt naast Vivaldi Building en krijgt een bruto verhuurbare oppervlakte van 38.500 m2, waarvan 10.000 m2 voor het conferentiecentrum.

Reageer op dit artikel