nieuws

Huurwoningproject in Haagse wijk Mariahoeve

Projectontwikkeling

Huurwoningproject in Haagse wijk Mariahoeve
Boekweitkamp Den Haag

Den Haag laat 75 huurwoningen realiseren langs de Boekweitkamp in de Haagse wijk Mariahoeve. De gemeenteraad is eind dit jaar akkoord gegaan met dit raadsvoorstel.

Dat blijkt uit bestuurlijke stukken op de gemeentewebsite. Het projectgebied ligt tussen de voormalige brandweerkazerne aan de Boekweitkamp, het water van de Schenk en het spoor. Wethouder Joris Wijsmuller heeft voorgesteld hier veertig sociale huurwoningen en 35 vrijesectorhuurappartementen te realiseren.

Van deze veertig corporatiewoningen zijn er minstens vijftien de eerste vijf jaar bestemd voor statushouders. Deze fase wordt eerst gebouwd. Daarna volgt de bouw van een appartementencomplex op de locatie van de te slopen brandweerkazerne. Naast de projectlocatie realiseert Janssen de Jong Projectontwikkeling De Tuinen van Wils, een woonwijk met zeventig grondgebonden koopwoningen. Wie de woningen bouwt en in belegging neemt, moet nog worden bepaald.

Reageer op dit artikel