nieuws

Bouwcombinatie realiseert dc in Tiel

Projectontwikkeling

Bouwcombinatie realiseert dc in Tiel

Op een van de laatste grote percelen van bedrijvenpark Medel in Tiel verrijst binnenkort distributiecentrum DC Miles van 22.000 m2.

Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw, onderdeel van het cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep, realiseert het gebouw voor de Europese tak van een belegger van wereldformaat. Het betreft een ontwikkeling van Over Engh Vastgoed en kwam in samenwerking met Industrieschap Medel tot stand.

JLL en Savills zijn namens de belegger bij het project betrokken en met verschillende potentiële huurders in gesprek.

De nieuwbouw wordt op Bedrijvenpark Medel in Tiel op een kavel van 35.595 m2 gerealiseerd. De constructie, de wanden en het dak zijn volledig opgebouwd uit staal. Het pand is rondom voorzien van een betonnen plint. In het gebouw komt 774 m2 kantoorruimte en 2.730 m2 mezzanine. Het distributiecentrum is volledig gesprinklerd en beschikt over een laadkuil met 21 docks. Het pand is vanaf juli 2018 beschikbaar voor verhuur. De duurzaamheidsambitie is Breeam  Good.

De centrale ligging van Tiel maakt Bedrijvenpark Medel een goede vestigingslocatie voor veel bedrijven. Tiel is gelegen ten Zuid Oosten van Utrecht direct aan de A15. Bedrijvenpark Medel is zeer goed bereikbaar met eigen vervoer en is optimaal ontsloten via de snelweg A15. Tevens is het bedrijvenpark goed bereikbaar per water d.m.v. de laad- en loskade voor containers aan het Amsterdam Rijnkanaal. De laatste paar jaren heeft bedrijvenpark Medel zich ontwikkeld en gevestigd als één van de logistieke toplocaties van Nederland.

 

Reageer op dit artikel