nieuws

Bemog ontwikkelt aardgasloze woonwijk Haarlem

Projectontwikkeling

Bemog ontwikkelt aardgasloze woonwijk Haarlem
Woningproject De Damiate in Haarlem

Bemog Projektontwikkeling heeft op 11 december de opdracht van de gemeente Haarlem voorlopig gegund gekregen om 130 duurzame, aardgasloze woningen te realiseren in de Boerhaavewijk.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar Bemog heeft met onder andere Rijnboutt Architectuur & Stedenbouw en duurzaamheidsadviseur DWA het winnende plan vormgegeven. Het betreft de nieuwe duurzame woonwijk De Damiate, die de entree van Boerhaavewijk wordt. De woningen komen op de hoek van de Amerikaweg en de Floris van Adrichemlaan. Ook zijn hier een kleine horecagelegenheid en een ondergrondse parkeergarage voorzien.

Er komen zowel appartementen als grondgebonden koop- en huurwoningen, zowel in de middeldure als dure sector. Zestien woningen zijn specifiek bedoeld voor zelfbouw. Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht met veel groen tussen de woningen, verschillende duurzaamheidsmaatregelen en een nieuwe waterverbinding naar de Amerikavaart aan de zuidzijde/Floris van Adrichemlaan. Deze functies samen moeten zorgen voor een aantrekkelijke en vernieuwde entree van de wijk.

Naast het plan Damiate zijn ook nieuwbouwplannen in voorbereiding van Stichting Sint Jacob op de plek van de voormalige Boerhaavekliniek, een nieuw te realiseren park tussen de locaties Sint Jacob en Damiate, de verdere herinrichting van de Floris van Adrichemlaan en de renovatieplannen van de corporaties. De definitieve gunning vindt plaats op 9 januari 2018. De gemeente Haarlem en de ontwikkelaar tekenen daarna een realisatie- en koopovereenkomst. De verwachte startbouw is in 2019.

Reageer op dit artikel