nieuws

Akkoord over villaproject Pijnacker

Projectontwikkeling

Amerhill en Ctog Beheer gaan in Pijnacker 23 vrijstaande grondgebonden landhuizen gerealiseerd op ruime kavels.

Akkoord over villaproject Pijnacker
Akkoord over villaproject Pijnacker van Amerhill en Ctog Beheer

De ontwikkelaars hebben op 20 december de koopovereenkomst voor het perceel nabij Katwijkerlaan 137 getekend. Dit voormalig tuindersterrein heeft een oppervlakte van ongeveer 2,5 hectare. Het perceel aan de Katwijkerlaan nabij de wijk Rokkeveen in Zoetermeer is bij openbare inschrijving aangeboden. Dertien partijen hebben een bod ingediend. Het college heeft besloten het terrein aan de hoogst biedende partij te gunnen.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de grond gekocht van Jan van Sittert, sierplantenkweker. De kassen, waarin eerst tomaten werden geteeld en later orchideeën, zijn al gesloopt. In de koopovereenkomst is opgenomen dat de koper de verontreinigde grond laat saneren en de omwonenden informeert en betrekt bij de vorming en uitvoering van de bouwplannen. De mogelijkheid van woningbouwrealisatie op deze locatie is al vastgelegd in het bestemmingsplan.

Hierbij heeft de gemeente gekozen voor een opzet met ‘slechts’ 23 vrijstaande woningen, waardoor de kavels relatief groot zullen worden. De verkoop van de woningen en enkele individuele kavels start in de loop van het nieuwe jaar. De ontwikkelaars verwachten medio 2018 te starten met de aanleg van de infrastructuur waarna de bouw van de woningen van start kan gaan. De villaontwikkeling draagt de naam De Landheren.

Reageer op dit artikel