nieuws

AM start verkoop SomerParc Residences Amstelkwartier

Projectontwikkeling

AM start verkoop SomerParc Residences Amstelkwartier

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start met de verkoop van SomerParc Residences in het Amsterdamse Amstelkwartier.

Het betreft een woningaanbod van 26 exclusieve appartementen, waarvan twee penthouses en acht royale herenhuizen. Het plan ligt direct aan het park Somerlust en bij de Amstel in Amsterdam. Met Somerparc maakt AM een nieuw stuk stad in het Amstelkwartier. Het door starters en studenten bewoonde Villa Mokum is het eerste doelgroepgerichte woonconcept in dit populaire gebied naast het in aanbouw zijnde De Lofts, met gedeelde voorzieningen gericht op de urban millennials.

Het chique SomerParc Residences wordt gerealiseerd aan de toekomstige Bella Vistastraat en grenst aan het te realiseren park Somerlust – de groene huiskamer van het Amstelkwartier – met een rechtstreekse toegang tot de Amstel.

De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 120 tot circa 136 m² en de herenhuizen ongeveer 220 m² verdeeld over vier woonlagen. De penthouses met een woonoppervlak van 235 en ruim 270 m2 hebben een breedte van maar liefst twintig meter. De prijzen zijn vanaf 675.000 euro voor een appartement, vanaf 1.300.000 euro voor een herenhuis en vanaf  1.575.000 voor een penthouse.

Naar verwachting start de bouw  in het voorjaar van 2018. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Het Amstelkwartier wordt in diverse fasen gerealiseerd. Diverse cultuurhistorische gebouwen zoals de oude watertoren, die het middelpunt zal vormen van Park Somerlust, blijven behouden. Uiteindelijk komen in de eerste fase van Amstelkwartier 1.500 woningen, een hotel, een brede basisschool en een kinderdagverblijf.

AM ontwikkelde in dit stadsdeel eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. Inmiddels is in hetzelfde stadsdeel gestart met de bouw van het project De Lofts. Dit project bestaat uit ruim 200 compleet afgewerkte huurwoningen met bijbehorende voorzieningen en services voor urban millennials.

Reageer op dit artikel