nieuws

‘Siemens wil ziekenhuis bouwen in Beverwijk’

Projectontwikkeling

‘Siemens wil ziekenhuis bouwen in Beverwijk’
Ziekenhuis

Het Duitse elektronicaconcern Siemens wil in Beverwijk een compleet ziekenhuis bouwen en daarna verhuren.

Dat meldt de Telegraaf. Het gebouw moet de vervanger worden van het Rode Kruis Ziekenhuis en er vlak bij verrijzen.

Siemens bouwt en financiert het complex. Het wordt inclusief medische apparatuur gehuurd door het Rode Kruis Ziekenhuis. Naar de precieze financiële en bestuurlijke constructie wordt een onderzoek gedaan door het ziekenhuis, de gemeente Beverwijk en Siemens.

Siemens heeft enige ervaring mee met de bouw en exploitatie van een operatiekamer in een Zeeuws ziekenhuis. Een compleet ziekenhuis bouwen en daarna verhuren, is voor de technologiereus nieuw. Siemens heeft net Nederlandse flink geïnvesteerd in medische technologie.

Reageer op dit artikel