nieuws

Alliantie levert 60 woningen Zeeburgereiland op

Projectontwikkeling

Alliantie levert 60 woningen Zeeburgereiland op
Woongebouw Fier, Zeeburgereiland, Amsterdam

Woningcorporatie heeft zestig sociale huurwoningen in woongebouw Fier opgeleverd op Zeeburgereiland in Amsterdam. Tot eind 2019 worden hier nog eens 163 sociale huurwoningen aan toegevoegd.

Zeeburgereiland was een ruig niemandsland met leegstaande silo’s. Nu schieten de woongebouwen als paddenstoelen uit de grond. De Alliantie heeft hier tot nu toe 282 sociale huurwoningen en 120 middensegmentwoningen met een maandhuur tot 950 euro opgeleverd.

De ontwikkeling van Zeeburgereiland heeft door de crisis lang stilgelegen. De Alliantie nam in 2013 het initiatief hier te bouwen. De gemeente maakte het mogelijk processen sneller te doorlopen en er werd gewerkt met een flexibel plan in plaats van een strak omlijst stedenbouwkundig plan. In 2017 heeft de Alliantie vier woongebouwen met in totaal 232 betaalbare huurwoningen opgeleverd.

Foto's

Reageer op dit artikel