nieuws

Novaform en Trebbe ontwikkelen Bavo-terrein

Projectontwikkeling

Novaform en Trebbe ontwikkelen Bavo-terrein

Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen hebben het voormalige zorgterrein nabij het centrum van Noordwijkerhout verkocht aan de combinatie Novaform-Trebbe.

Het Bavo-terrein is aangewezen als bouwlocatie voor 664 woningen in diverse prijsklassen, waarvan 30 procent in het sociale segment. Het omgevingsplan dat het bouwprogramma mogelijk maakt is reeds in procedure. Onderdeel van het bouwprogramma zijn ook 45 zorgwoningen die worden gehuurd door GGZ Rivierduinen. Deze woningen zullen de bestaande beschermde woonvormen vervangen.

De combinatie Novaform-Trebbe is door de zorginstellingen geselecteerd in een tenderprocedure waarin vijf partijen een voorstel indienden. KOW Architecten en RRog Stedenbouw en Landschap tekenden het winnende planvoorstel. Het plan ‘Landgoed In den Houte’ brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. De architectuur voor de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein.

De zorginstellingen werden bij de tenderprocedure geadviseerd door Amgea Vastgoedadviseurs en STAAT Bouwmanagement.

 

Reageer op dit artikel