nieuws

16 koopappartementen in leeg kantoor Leusden

Projectontwikkeling

16 koopappartementen in leeg kantoor Leusden
Speelkamp 24, Leusden

De Nieuwe Ontwikkelaars uit Amerongen gaat het eerste kantoor in Leusden transformeren. In het pand aan Speelkamp 24 worden 16 koopappartementen van 40 tot 60 m2 gerealiseerd. Het kantoorpand heeft negen jaar leeg gestaan.

De Nieuwe Ontwikkelaars kocht het pand in november 2016 voor 425.000 euro (Kadaster). Verkopers waren twee particulieren, die het pand sinds 1998 in eigendom hadden. Het project met de naam Honq24  is de eerste kantoortransformatie in het gebied Princenhof/Ruige Veld in de gemeente Leusden.

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de transformatie. Eigenaar Cees Dijkshoorn van De Nieuwe Ontwikkelaars: ‘Dit betekent niet alleen aandacht voor goede isolatie en laag of geen energieverbruik, maar ook voor creatief hergebruik van een bestaand gebouw.’

De transformatie is mogelijk gemaakt door de gemeente Leusden en de Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU) met een financiering tegen aantrekkelijke voorwaarden voor de aankoop en transformatie. Die wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Kreeft uit Ede, dat verwacht de appartementen in mei 2018 op te kunnen leveren.

Reageer op dit artikel