nieuws

Woonwijk op locatie soepfabriek Utrecht

Projectontwikkeling

Plegt-Vos en CBRE Global Investors willen in Utrecht 395 huurwoningen realiseren op het terrein van de Roycofabriek In de Dichterwijk. Eigenaar Intertaste verkoopt de fabriekslocatie.

Woonwijk op locatie soepfabriek Utrecht
woonwijk Parkhaven Utrecht

Dat blijkt uit een bericht van gemeente Utrecht aan omwonenden. Plegt-Vos en CBRE GI willen de grond aan de westkant van de Utrechtse binnenstad overnemen en een woonrijk realiseren die aansluit op nieuwbouwwijk Parkhaven. Utrecht was in de jaren negentig al van plan hier woningen te realiseren als onderdeel van Parkhaven, waarvan de bouw eind jaren negentig begon. Het laatste deel kon echter niet volledig worden gerealiseerd, doordat de fabriek in de weg stond.

Toenmalig wethouder Harry Bosch (PvdA) wist niet dat de fabriek te koop stond en wilde toenmalig eigenaar Campbell Soup zelf uitkopen. Maar Campbell verkocht de fabriek en het terrein aan Intertaste. Intertaste was niet van zins met Utrecht mee te werken en breidde de locatie aan Heycopstraat 42 zelfs verder uit. Doordat de fabriek midden in het plangebied stond, gingen de plannen voor de extra woonwijk de ijskast in.

Met ruim 950 eengezinswoningen en appartementen is Parkhaven inmiddels een van de grootste binnenstedelijke Vinex-locatie van Nederland. Nu Intertaste de locatie wil verkopen en Utrecht kampt met een groot woningtekort, ziet het stadsbestuur weer kans het ontbrekende deel te realiseren. Plegt-Vos en CBRE GI willen het merendeel van de gewenste 395 woningen in de middeldure huursector realiseren. Het stadsbestuur van Utrecht heeft randwoorden vastgesteld. Er wordt nu onderzocht of de plannen haalbaar zijn.

Reageer op dit artikel