nieuws

Wooncompagnie realiseert 48 appartementen Schagen

Projectontwikkeling

Wooncompagnie realiseert 48 appartementen Schagen
appartementencomplex aan de Beethovenlaan in Schagen

Trebbe West realiseert in opdracht van Wooncompagnie een appartementencomplex aan de Beethovenlaan in Schagen. Met dit nieuwbouwproject wil de woningcorporatie de vraag naar sociale huurwoningen ondervangen.

Het appartementencomplex verrijst aan de Beethovenlaan, op het braakliggende terrein aan het spoor waar voorheen het gebouw van de Praktijkschool stond. Architectenbureau Inbo uit Amsterdam verzorgt in opdracht van Trebbe het ontwerp. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen en biedt ruimte aan 48 driekamerappartementen. De appartementen variëren in oppervlak tussen 65 m2 en 75 m2 en zijn daarmee geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Met de realisatie van dit complex wordt volgens de corporatie een belangrijke bijdrage geleverd aan de belofte van de gemeente Schagen om meer woningen in de sociale huursector te realiseren. De bouw van het complex startte medio april, naar verwachting vindt de oplevering in het eerste kwartaal van 2018 plaats.

Reageer op dit artikel