nieuws

Syntrus Achmea ontwikkelt 550 woningen Rijswijk

Projectontwikkeling

Syntrus Achmea Real Estate & Finance in Rijswijk gaat 550 woningen in de middeldure huur- en koopsector ontwikkelen op de locatie van het te slopen voormalige kantoorpand van Hollandse Beton Groep (HBG).

Syntrus Achmea ontwikkelt 550 woningen Rijswijk
Schetsontwerp voor HBG-locatie Rijswijk

Dat blijkt uit berichtgeving op de website van gemeente Rijswijk. De vermogensbeheerder heeft het pand gekocht van de gefailleerde vastgoedonderneming Modulus. Rijswijk heeft samen met de nieuwe eigenaar de locatie opnieuw bestudeerd en randvoorwaarden opgesteld voor de ontwikkeling van 550 appartementen op de hoek van de Generaal Spoorlaan en de Prinses Beatrixlaan. Hiermee zijn de oude plannen van Modulus van de baan.

Het bestemmingsplan voorziet in zes woontorens van 40 tot 100 meter hoog. Behalve de al tien jaar leegstaande kantoorkolos van HBG wordt ook het naastgelegen postkantoor gesloopt. De gemeente Rijswijk en Syntrus Achmea trekken samen op in deze ontwikkeling. De plannen passen in de ambitie van Rijswijk om lege kantoren te transformeren naar woningen. Het nabij gelegen voormalige Belastingkantoor aan de Generaal Spoorlaan wordt al omgebouwd naar appartementencomplex.

De woontorens kijken uit op het zieltogende winkelcentrum In de Bogaard, waar Syntrus Achmea ook veel bezit heeft. Rijswijk heeft een plan gemaakt om nieuw leven in het winkelcentrum te blazen. Zo zal het 2 miljoen euro investeren in het winkelplein om er een centrale ontmoetingsplek met passende voorzieningen te realiseren. De huidige leegstand in In de Bogaard is 23,8 procent, laat retailconsultant Locatus desgevraagd aan Vastgoedmarkt weten.

Reageer op dit artikel