nieuws

ProDelta verduurzaamt hele portefeuille

Projectontwikkeling

ProDelta verduurzaamt hele portefeuille
Distriport Tilburg op bedrijventerrein Vossenberg West II

ProDelta heeft haar duurzaamheidsdoelstellingen verder aangescherpt. Zo worden alle nieuwbouwprojecten ontwikkeld conform de stringente Breeam-standaarden. Doelstelling is om gefaseerd de gehele vastgoedportefeuille te verduurzamen.

Ook wil ProDelta de volledige portfolio voorzien van groene energie. ProDelta wil hiermee bijdragen aan vermindering van de CO2-uitstoot en het opwekken van duurzame en schone energie. Onlangs heeft de logistieke ontwikkelende belegger geïnvesteerd in een eigen windmolen en gestart met de aanleg van diverse zonnestroomsystemen op de daken van projecten. Momenteel bouwt ProDelta bovendien het grootste zonnestroomsysteem van Nederland. De windmolen heeft een capaciteit van 3,5 megawatt, goed voor energievoorziening voor 2.350 huishoudens.

Het zonnestroomsysteem wordt ontwikkeld op 60.000 m2 dak van Distriport Tilburg. Dit levert een totale capaciteit van 7 megawatt, waarmee 1.800 huishoudens voorzien worden van duurzame energie. Sander van Zwienen, adjunct-directeur Vastgoed ProDelta, noemt dit een enorme stap om de gehele portfolio van 600.000 m2 te vergroenen. ‘De doelstelling van ProDelta is om op innovatieve en duurzame wijze vastgoed te ontwikkelen en uit te bouwen. De vastgoedstrategie van ProDelta kenmerkt zich door verantwoord gebruik van grond, materialen en natuurlijke hulpbronnen. Bij de ontwikkeling van projecten staan duurzame oplossingen en materialen voorop.’

Reageer op dit artikel