nieuws

Opnieuw uitbreiding winkelcentrum Enschede Zuid

Projectontwikkeling

Opnieuw uitbreiding winkelcentrum Enschede Zuid
Nieuwbouw in winkelcentrum Enschede Zuid

DC Vastgoed gaat het bestaande winkelcentrum Enschede Zuid renoveren en verder uitbreiden naar een volwaardig en modern, grotendeels overdekt, winkelcentrum van 19.000 m2 en ruim 700 gratis parkeerplaatsen.

Dat doet de ontwikkelende belegger in opdracht van de 54 eigenaren van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren. Een groot deel daarvan zijn professionele (institutionele) vastgoed beleggers zoals Dela Vastgoed, Ahold Real Estate, HB Capital, Volksbank, Vivat en ook DC Vastgoed. De afgelopen jaren was het complex al uitgebreid en vernieuwd.

Met deze nieuwe herontwikkeling en uitbreiding blijft winkelcentrum Enschede Zuid een van de toonaangevende koopcentra van de stad, aldus de ontwikkelaar. Vorig jaar zijn de eigenaren al gestart met de renovatie van het bestaande winkelcentrum. Onder andere de passagekappen zijn inmiddels vervangen.

De renovatie van het bestaande centrum is zowel qua planning als qua architectuur afgestemd op de nieuwbouw. Ook DC Vastgoed is vorig jaar gestart met fase 1 van de uitbreiding en heeft volgens planning het eerste nieuwbouw bouwblok ter grootte van 2.000 m2 opgeleverd aan de huurders. Trekkers van dit deel van de nieuwbouw zijn Hema en Big Bazar.

DC Vastgoed is inmiddels begonnen met het heiwerk van fase 2 van de uitbreiding. Het betreft een uitbreiding van 5.000 m2 bvo. Hiervan is ruim 80 procent al verhuurd aan onder andere Emté supermarkt. Oplevering van deze fase is voorzien voor de eerste helft van 2018. De ontwikkeling van de uitbreidingen vindt gefaseerd plaats om zo het bestaande winkelcentrum door te laten functioneren. Daarnaast zal ook de openbare ruimte onder regie van de gemeente opnieuw ingericht worden met ruime gratis parkeervoorzieningen.

Reageer op dit artikel