nieuws

NBU koopt ontwikkellocatie Etten-Leur

Projectontwikkeling

GGz Breburg heeft het 6,9 hectare grote GGz Breburg-terrein in Etten-Leur verkocht aan Nederlandse Bouw Unie (NBU). NBU gaat er een woningproject realiseren.

NBU koopt ontwikkellocatie Etten-Leur
GGz Breburg heeft het 6,9 hectare grote GGz Breburg-terrein in Etten-Leur verkocht aan Nederlandse Bouw Unie

NBU heeft op 18 oktober 2017 de koopovereenkomst met GGz Breburg ondertekend. De overeenkomst is tot stand gekomen na een intensief selectietraject, waaraan een groot aantal marktpartijen heeft deelgenomen. NBU is augustus geselecteerd om de locatie Van Bergenplein en omgeving in Etten-Leur te mogen kopen en ontwikkelen. Als gevolg van veranderingen in de zorg verkoopt GGz Breburg een groot deel van haar terrein.

Momenteel is dit nog grotendeels in gebruik voor het verlenen van psychiatrische zorg, maar in de komende jaren zal steeds meer vastgoed worden afgestoten. Als zorgleverancier houdt GGz Breburg zich niet bezig met het bouwen van reguliere woningen. Zij is dan ook op zoek gegaan naar een marktpartij die dit wel wil en kan. GGz Breburg heeft zich hierbij laten begeleiden door Van de Water Bedrijfsmakelaars uit Breda. NBU zal later de ontwikkelplannen bekendmaken.

Reageer op dit artikel