nieuws

Koning levert nieuwbouw Eurojust op

Projectontwikkeling

Koning levert nieuwbouw Eurojust op
Eurojust aan Johan de Wittlaan in Den Haag foto Corné Bastiaansen

Koning Willem-Alexander heeft 4 oktober 2017 in Den Haag de nieuwbouw van Eurojust geopend. De nieuwbouw van Eurojust staat aan de Johan de Wittlaan, in het kerngebied van de Internationale Zone in Den Haag.

Dat bericht opdrachtgever en eigenaar het Rijksvastgoedbedrijf. Op 24 maart 2017 werd de bouw afgerond. Kenmerkend voor het ontwerp van de nieuwe huisvesting van ongeveer 18.000 m2 zijn de lichte gevel van composiet met daarin hellend glas en de glooiende landschapstuin, zorgvuldig ingepast in de groene stadsomgeving.

Het twaalf verdiepingen tellende gebouw heeft 400 werkplekken en biedt plaats aan nationale vertegenwoordigingen van 28 EU-landen en drie niet-EU landen, ondersteund door een administratieve afdeling. Eurojust is in 2002 opgericht en heeft tot taak het bevorderen en versterken van de coördinatie en samenwerking tussen nationale autoriteiten in de strijd tegen terrorisme en ernstige grensoverschrijdende criminaliteit waarmee de Europese Unie geconfronteerd wordt.

Het bieden van een geschikte vestigingslocatie aan internationale organisaties is onderdeel van het kabinetsbeleid. Naast Eurojust zijn de afgelopen jaren diverse internationale (justitiële) overheidsorganisaties, waaronder Europol, NCIA, Kosovo Rechtbank en het Internationaal Strafhof gevestigd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht.

Reageer op dit artikel