nieuws

Hurks levert woningen Woensel-West op

Projectontwikkeling

Hurks levert woningen Woensel-West op
woningen Woensel-West

Stichting Sint Trudo en Hurks bouw & vastgoedontwikkeling hebben de eerste fase van woningproject Plan Celsius in Woensel-West opgeleverd.

Bouwproject Celsius Van der Bildt bestaat uit een bouwblok aan de Edisonstraat met bedrijfsruimten en daarbovenop 34 loftappartementen en 63 grondgebonden woningen. Het eerste door Hurks opgeleverde deelproject is naar ontwerp van Tarra Architectuur en Stedenbouw uit Den Bosch. Het bouwblok aan de Edisonstraat bestaat uit zeventien bedrijfsruimten op de begane grond en daarbovenop 34 loftappartementen van zo’n 50 m2. De bedrijfsruimten variëren van 25 tot 50 m2. De 63 grondgebonden zijn zeer divers. De twee- en drielaagse woningen zijn voorzien van een tuin en/of dakterras.

De tweede fase van Plan Celsius, het gebied rond het huidige Snelliushof, wordt ook ontwikkeld. Na de sloop van de huidige woningen dit najaar begint de bouw in de tweede helft van 2018. De nieuwe Celsiusbuurt vervangt zo’n 400 verouderde woningen. Het doel van Plan Celsius is Woensel West van een achterstandswijk in een bloeiende, samenhangende buurt te transformeren, die zich richt op kleinere huishoudens van met name jonge mensen. Om deze doelgroep aan te spreken, ligt de nadruk bij Plan Celsius op sterke kleurrijke accenten en groene buitenruimten.

Reageer op dit artikel