nieuws

Heilijgers levert Badhuisstraat Scheveningen op

Projectontwikkeling

De nieuwbouw aan de Badhuisstraat in Scheveningen is op 5 oktober 2017 feestelijk geopend. Heilijgers Bouw realiseerde op de begane grond voor supermarktketen Hoogvliet haar 68e winkel van 1.700 m2 en daar boven voor Limor 66 appartementen, gemeenschappelijke ruimten en werkplekken.

Heilijgers levert Badhuisstraat Scheveningen op

Parkeren is ondergronds in een tweelaagse parkeergarage voor 92 voertuigen. De appartementen zijn bedoeld voor mensen met levensmoeilijkheden, die hier tijdelijk wonen en met begeleiding weer een zelfstandige woonplek vinden.

De supermarkt, appartementen en parkeergarage zijn duurzaam en zeer efficiënt met energie. Het gebouw heeft een verder ontwikkelde versie van Less, het door Hoogvliet ontworpen systeem voor hergebruik van energie in de supermarkt. Dankzij dit systeem kan alle energie worden hergebruikt voor het verwarmen en koelen van de bovengelegen woningen en de supermarkt zelf.

Het ontwerp van Studio Leon Thier wordt gekenmerkt door een solitair volume met afgeronde hoeken dat de belangrijke positie van het gebouw aan het plein benadrukt. Samen met het voormalige GAK-gebouw vormt het nieuwe gebouw de “poort naar de Badhuisstraat”. De gevels van de woningen hebben aan de woon- en slaapkamer een frans balkon. Hierdoor is er vanuit de woningen zicht op het plein of de binnentuin.

De gevel van de supermarkt op de begane grond is ‘echt Haags’ bekleed met natuursteen. Daarboven metselwerk van een zandkleurige steen, die een link legt tussen de locatie en de kleur van de nabij gelegen duinen en het strand.

De bouwwerkzaamheden op de plek van het oude postkantoor begon in december 2014. Voor Heilijgers was het een logistieke uitdaging, de bouwplaats was klein en gelegen aan het drukke verkeerskruispunt in het centrum. Verder moest de Hoge Prins Willemstraat tijdelijk worden omgelegd en was het noodzakelijk om een 33 meter lange verkeersburg over de bouwput te leggen.

Reageer op dit artikel