nieuws

G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten introduceren Key Worker Housing

Projectontwikkeling

Utrecht krijgt aan de Jaarbeursboulevard er met Wonderwoods een aansprekend gebouw bij. Voor de invulling van het woonprogramma heeft het consortium bestaande uit G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten (Koninklijke VolkerWessels) een Letter of Intent getekend met woningbelegger Vesteda voor de huurwoningen.

G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten introduceren Key Worker Housing

Dat laten betrokken partijen weten. Voor een deel van deze huurwoningen introduceert het consortium Key Worker Housing, een Engels concept dat wonen voor mensen in de stad betaalbaar maakt.

Wonen in de binnenstad wordt steeds duurder. De binnenstad is duur ten opzichte van buitenwijken en omliggende gemeenten. Het gevolg is dat er alleen in het hogere segment nog woningen beschikbaar zijn. Om alle doelgroepen te kunnen bedienen willen wordt ‘Key Worker Housing’ geïntroduceerd. Utrecht kent een tekort aan middensegment huurwoningen voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of een koopwoning. Key Worker Housing kan hier deels invulling aan geven. Een Key Worker is iemand die een belangrijke bijdrage levert aan de Utrechtse samenleving, bijvoorbeeld leraren en verpleegsters.

Om in aanmerking te komen voor een Key Worker Appartement in Wonderwoods moet een huurder aan een aantal voorwaarden voldoen. De exacte invulling hiervan zullen G&S Vastgoed, KondorWessels Projecten en Vesteda de komende periode verder uitwerken, onder meer zodat het past in het Utrechtse woonbeleid, maar ook voldoet aan de huidige wet en regelgeving.

Wonderwoods omvat twee groene torens van 90 en 70 meter met een gevarieerde mix van wonen, werken, ontspannen en vermaak. Het plan biedt in totaal 300 koop- en huurwoningen. Verder komt er 27.000 m2 ruimte voor kantoor, gezonde horeca, sport, kleinschalige winkels, educatie, inpandige fietsenstalling voor 2.500 fietsen, parkeergarage en de publieksfunctie Playlab. Wonderwoods wordt op dit moment uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Rekening houdend met de voorbereidingen en de planologische procedures kan in 2019 de eerste schop de grond in. Wonderwoods is in 2022 klaar.

Reageer op dit artikel