nieuws

Duwo levert studentencampus Delft op

Projectontwikkeling

Duwo levert studentencampus Delft op
TU-Noord in Delft

Duwo heeft het laatste project in het TU-Noordgebied in Delft opgeleverd. In het hele gebied wonen nu 900 studenten.

Na vele jaren van plannen en bouwen is de studentenhuisvesting in het Delftse TU-Noordgebied voltooid. Het grote project kon worden ontwikkeld en uitgevoerd dankzij een samenwerking tussen studentenhuisvester Duwo, de gemeente Delft en de voormalige eigenaar, de TUDelft. Donderdag 5 oktober wordt de wooncampus officieel geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt.

Het gebied kwam rond de eeuwwisseling in handen van Duwo. De monumentale, oude TU Delft-gebouwen op het terrein waren op dat moment verlaten. De TU Delft was in voorgaande decennia verhuisd naar zuidelijker gelegen nieuwbouw. Duwo betrok in 2005 zelf met haar kantoor het voormalige Geodesiegebouw aan de Kanaalweg 4 en begon aan een grootscheepse herontwikkeling van TU-Noord tot studentenhuisvesting.

Vanaf 2008 werden vier grote complexen gerenoveerd, herontwikkeld en/of nieuw gebouwd, te weten: Michiel de Ruyterweg/De Vries van Heijstplantsoen (voormalig Laboratorium voor Analytische Scheikunde met achterliggende nieuwbouw van 350 studentenwoningen), Mijnbouwplein 11 (voormalig Laboratorium voor Technische Fysica, nu ruim 150 studentenwoningen), Kanaalweg 3a (voorheen 2b, voormalig Laboratorium voor Toegepaste Natuurkunde en Elektrotechniek, nu bijna 50 PhD-woningen en nieuw hoofdkantoor van Duwo).

Vanaf eind 2016 werd de nieuwbouw van de laatste fase, het International Student House (ISH), betrokken en de omgeving heringericht. Het ISH bestaat uit ruim 330 woningen, bedrijfsruimte en Common Room aan de Prof. Schermerhornstraat. Ook zijn dertien internationale studentenverenigingen in Kanaalweg 4 gehuisvest, voorheen het Duwo-hoofdkantoor. Aan de herinrichting van de omgeving wordt momenteel nog gewerkt.

Architecten en bouwers van de laatste fase in de herontwikkeling waren: DP6, Schakel en Schrale en DWA voor Kanaalweg 3a en Cepezed en Waal voor Prof. Schermerhornstraat en ISH.

Reageer op dit artikel