nieuws

Bouwstart woningproject op PNEM-locatie Bergen op Zoom

Projectontwikkeling

Bouwstart woningproject op PNEM-locatie Bergen op Zoom
Bouwstart Bergslicht Bergen op Zoom

Blauwhoed meldt de bouwstart van 59 woningen op het voormalige PNEM-terrein aan het einde van de Fabriekstraat in het historische havenkwartier van Bergen op Zoom.

De projectontwikkelaar heeft op 9 oktober het startsein gegeven van het project Bergslicht. PNEM staat voor Provinciale Noord-Brabants Elektriciteits Maatschappij. Aannemer Hazenberg Bouw verwacht in het tweede kwartaal van 2018 de sleutels te overhandigen aan de kopers van de eengezinswoningen. De oplevering van de appartementen, hof- en stadswoningen volgt begin 2019.  Het terrein heeft lange tijd braak gelegen.

‘BergsLicht wordt een kleinschalige buurt met 59 woningen, die een prachtige verbinding vormt tussen de binnenstad en de gewilde wijk Havenkwartier’, legt Lise Roodbol uit, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed. ‘GeO Architecten is erin geslaagd om de architectuur van de eengezinswoningen, appartementen, stadswoningen, bungalows en de bijzondere patriciërswoning perfect te laten aansluiten bij de historie van het gebied.’

De plannen voor de nieuwbouw zijn tot stand gekomen in samenwerking met de toekomstige bewoners. Tijdens een aantal co-creatiesessies hebben geïnteresseerden meegedacht over het karakter en de invulling van de wijk. Ook onderwerpen als duurzaamheid en toepassingen als een slimme thermostaat en keyless entry zijn aan bod gekomen. Alle woningen in BergLicht zijn verkocht, op één hoekeengezinswoning na. Helmig Makelaardij en Maes Makelaars verwachten dat deze woning ook snel zal verkopen nu de bouw is gestart.

Reageer op dit artikel