nieuws

Bouwstart appartementencomplex Terwijde Utrecht

Projectontwikkeling

Wonam meldt de bouwstart van 98 middensegment huurwoningen in Het Zand in Leidsche Rijn Utrecht bij station Terwijde. Van Wijnen ontwikkelt en realiseert de woningen in opdracht van de eigenaar.

Bouwstart appartementencomplex Terwijde Utrecht
Wonam-project Toon Utrecht Terwijde

Medio 2017 hebben beide partijen hiervoor al een turnkeyovereenkomst gesloten. De bouw van het wooncomplex, genaamd Toon Utrecht, is op 4 oktober gestart in bijzijn van wethouder Wonen en Ruimte Paulus Jansen.  De woningen worden eind 2018 overgedragen aan de nieuwe bewoners.

In Leidsche Rijn direct naast Station Terwijde en het winkelcentrum Terwijde komen met dit project 98 nieuwe huurwoningen in het middensegment met huurprijzen vanaf 750 euro per maand. De twee- en driekamerappartementen van 60 m2 tot 80 m2 hebben ieder een eigen buitenruimte en zijn voorzien van een volledige keuken en luxe badkamer.

Wonam ziet in Utrecht veel mogelijkheden een bijdrage te leveren het aanbod van middensegment huurwoningen te vergroten. De woningontwikkelaar en -belegger opent begin 2018 een kantoor in Utrecht om haar Utrechtse ambities kracht bij te zetten. Wethouder Jansen stelt dat Wonam met Toon Utrecht ambitie zien om middenhuurwoningen te bouwen met een goede prijskwaliteitverhouding. ‘Dat sluit goed aan bij onze collegedoelstellingen.’

Reageer op dit artikel