nieuws

Amazon investeert in logistieke nieuwbouw VK

Projectontwikkeling

Amazon investeert in logistieke nieuwbouw VK
Amazon-locatie in Bolton VK

Amazon bouwt een nieuw e-fulfilment centre in Bolton in het noorden van Engeland. Vorig jaar maakte de webwinkelgigant al vier nieuwe logistieke centra in het Verenigd Koninkrijk te realiseren.

Dat bericht het lokale dagblad The Bolton News. De oppervlakte van het complex is nog niet bekendgmaakt. Het gaat om Plot E1 van bedrijvenpark Logistics North. Harworth Group verkocht deze locatie van 360.000 m2 in 2015 aan de combinatie Exeter Property Group/First Industrial. De tot First Panattoni hernoemde ontwikkelaar realiseert voor Amazon een complex voor 1.200 werknemers.

Met de uitbreiding in Engeland worden de voorraden uitgebreid, waardoor meer producten op voorraad kunnen zijn. Sinds 2010 heeft Amazon al 6,4 miljard pond  (7,2 miljard euro) in het VK geïnvesteerd. Bolton is een logistiek knooppunt met onder meer een nieuw logistiek complex van Aldi. Geruchten dat Amazon ook in Nederland een distributiecentrum wil bouwen, zijn nog niet bevestigd. In Duitsland gaat het bedrijf richting de 2 miljoen vierkante meter aan logistieke complexen.

Reageer op dit artikel