nieuws

Aardbevingsbestendig woningproject centrum Groningen

Projectontwikkeling

Wethouder Roeland van der Schaaf heeft 12 oktober het officiële startsein gegeven voor de bouw van de zesde fase van het nieuwbouwproject Ebbingekwartier in Groningen 79 aardbevingsbestendige woningen.

Aardbevingsbestendig woningproject centrum Groningen
Wethouder Roeland van der Schaaf van stad Groningen

VanWonen heeft het project het voormalige Circus, Boden- en Gasterrein (CiBoGa) op de oude Groningse stadswal ontwikkeld. Aannemer van vijf luxe appartementen en 74 grondgebonden woningen is Plegt-Vos. Alle woningen zijn verkocht. Een nieuwe, zevende fase in het Ebbingekwartier is op dit moment in ontwikkeling.

Wethouder Roeland van der Schaaf is blij dat de bouw nu kan starten. ‘We hebben helaas te maken gehad met vertraging in de planning, maar gelukkig kan de schop nu de grond in.’ Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen, benadrukt het unieke karakter van het Ebbingekwartier. ‘Het komt zelden voor dat er aan de rand van een historisch stadscentrum nieuwbouwwoningen worden gebouwd. Je woont hier zowel midden in de stad als in een vriendelijke, autoluwe omgeving.’ Naar verwachting wordt het eerste blok woningen in het voorjaar van 2018 opgeleverd.

Reageer op dit artikel