nieuws

Vorm herontwikkelt winkelcentrum Voorhof

Projectontwikkeling

Het verouderde winkelcentrum in de wijk Voorhof te Delft is door Vorm Ontwikkeling nieuw leven in geblazen. De eerste fase is gerealiseerd, de tweede in ontwikkeling.

Vorm herontwikkelt winkelcentrum Voorhof

Dat laat Vorm weten.  De herontwikkeling kent een lange voorgeschiedenis. In het winkelcentrum was de laatste jaren alleen nog Albert Heijn gevestigd.

Met AH werden al in 2005 afspraken gemaakt over de herontwikkeling van het gebied, onder meer met een grote AH XL en gebouwd parkeren. Dit was toen nog in samenwerking met Corio en gemeente Delft. Door de crisis werden de plannen op een laag pitje gezet. In 2012 verwierf Vorm het complex en werd de samenwerking met de gemeente Delft en Albert Heijn vervolgd met een geheel nieuw plan. In samenwerking met ProActief Vastgoed heeft Vorm dit plan verder ontwikkeld en wordt het gerealiseerd door Vorm Bouw.

Het plan wordt in twee fasen gebouwd. De eerste fase bestaat uit 5.500 m2 winkelruimte, met een AH XL als grote trekker aan de Nijhoffpassage, waar ook de Gall & Gall, Etos en aan de Martinus Nijhofflaan Kalders Bloemsierkunst gevestigd wordt.

Boven de winkels wordt in twee lagen geparkeerd. Er is plek voor 355 auto’s. Daarboven zijn nog eens 59 appartementen in vier lagen gerealiseerd. Er zijn nog enkele winkelunits beschikbaar aan de winkelpassage. De winkels en parkeergarage zijn door een particuliere belegger onder begeleiding van Cowhill Real Estate aangekocht. De appartementen zijn aangekocht door MN in opdracht van Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij. De tweede fase is in ontwikkeling. Deze omvat 600 m2 aan nieuwe winkelruimte en 96 appartementen.

De Nijhoffpassage opent 20 september haar deuren voor publiek.

Reageer op dit artikel