nieuws

Van Wijnen herontwikkelt negen kantoorgebouwen

Projectontwikkeling

Van Wijnen herontwikkelt negen kantoorgebouwen naar woningen in Nieuwegein.

Van Wijnen herontwikkelt negen kantoorgebouwen

Het gebied Rijnhuizen in Nieuwegein moet de komende jaren veranderen van een werkgebied met hoge leegstand naar een fraaie en aantrekkelijke omgeving waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. In het kader hiervan heeft Van Wijnen negen kantoorgebouwen gekocht, welke door het bedrijf worden herontwikkeld en getransformeerd naar woningen. Het project van 30.000 m² is onderdeel van de totale transformatie van Rijnhuizen.

In Nieuwegein is er behoefte aan ruim 3.000 woningen voor de periode tot 2025. Het centraal gelegen Rijnhuizen – wat kampt met leegstaande kantoren, maar anderzijds gekenmerkt wordt door cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten – kan goed voorzien in deze behoefte.

De negen kantoorgebouwen die Van Wijnen herontwikkelt en transformeert naar woningen, bevinden zich op het voormalig bedrijvenpark Rhijnhuyzen in Rijnhuizen. De kantoren zijn omringd door groen en water en gelegen naast het landgoed Rijnhuizen.

Het project bestaat uit circa 250 appartementen, variërend van 50 m² tot 140 m². Er zal een mix van koop- en vrije sector huurappartementen komen. De appartementen worden verder uitgewerkt in samenspraak met beleggers en kopers.

Reageer op dit artikel