nieuws

Transformatie Arenapoort naar hoogstedelijk gebied

Projectontwikkeling

Transformatie Arenapoort naar hoogstedelijk gebied
Tour 7 september van vastgoedprofessionals door Amsterdam Zuidoost

Het gebied van Ziggo Dome tot aan het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost wordt herontwikkeld naar een hoogstedelijk gebied met leisure, wonen, winkelen en werken. Het gebied Arenapoort krijgt onder meer 2.000 nieuwe woningen.

Gemeente Amsterdam en een omvangrijke groep vastgoedeigenaren en ontwikkelaars hebben op 14 september de gezamenlijke ambitie voor de toekomst van Arenapoort geformuleerd. Het gebied moet een wereldse, ‘urban’ look en feel krijgen. Het project combineert een aantal bestaande en nieuwe projecten. Onder leiding van Site urban development hebben de partijen gezamenlijk de ambitie en bijbehorende uitgangspunten bepaald voor de transformatie naar een echt stedelijk centrummilieu waar beleving centraal staat.

Hierbij ligt de nadruk op slimme mobiliteit, sport en gezondheid, crowd control en circulariteit. Site urban development werkt in het project samen met marco.broekman, G&S Vastgoed/OVG, CBRE Global Investors, Amsterdam Arena, Provast, OMC, Ymere, Blauwhoed, Live Nation en gemeente Amsterdam. Met grootschalige transformaties van kantoren zoals het Zandkasteel naar woningen, de bouw van het Urban Interactive District, de nieuwe ING-campus en vernieuwing van grote venues als de Amsterdam Arena en Afas Live, ondergaat Arenapoort een metamorfose, aldus Site.

‘Door een meer stedelijke propositie voor winkelcentrum Amsterdamse Poort in combinatie met toevoeging van nieuwe horeca en kleinere uitgaansvoorzieningen (waaronder een kleine popzaal) wordt Arenapoort een bestemming met een aantrekkelijk gemixt aanbod voor bewoners en bezoekers. Met de bouw van ongeveer 2.000 woningen levert dit centrumgebied de komende jaren een belangrijke bijdrage aan de woningbouwopgave van Amsterdam’, verklaren de partijen.

Reageer op dit artikel