nieuws

Suitsupply ontwikkelt eigen hoofdkantoor Zuidas

Projectontwikkeling

Suitsupply ontwikkelt voor eigen portefeuille een nieuw hoofdkantoor van bijna 24.000 m2 op de kop van de Zuidas.

Suitsupply ontwikkelt eigen hoofdkantoor Zuidas
Geplande hoofdkantoor Suitsupply op Zuidas

Dat bevestigt Appelhoven Vastgoedadviseurs, die de locatie heeft gevonden voor de Nederlandse mannenmodeketen en ook het commerciële traject namens de retailer heeft begeleid. Het pand naar ontwerp van de Deense Bjarke Ingels Group komt op kavel C2, een voormalige parkeerplaats tussen de Europaboulevard en de Gelrestraat. De nieuwbouw wordt naast Motel One en tegenover het in aanbouw zijnde NHow Amsterdam RAI-hotel.

Suitsupply – dat ook al verschillende winkels in bezit heeft – neemt het pand zelf in belegging. Brink Groep is aangesteld voor de bouwbegeleiding. Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft Suitsupply. Nu is het hoofkantoor van de moderetailer nog gevestigd aan de Wenckebachweg op Businesspark Overamstel. Suitsupply wil eind eerste, begin tweede kwartaal met de bouw van het Zuidas-hoofdkantoor beginnen. De oplevering is dan twintig tot 24 maanden later, aldus Appelhoven. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend.

Het complex krijgt 16.500 m2 bvo kantoorruimte, een restaurant van 1.500 m2, een studio van 1.000 m2, een winkel met coffee corner van 1.000 m2 en een ondergrondse parkeergarage van 3.500 m2 met tachtig parkeerplaatsen en een fietsenstalling.  Suitsupply beschikt over 84 winkels wereldwijd en een webwinkel. Op een omzet van 207 miljoen euro in 2016 behaalde de modeketen een bedrijfswinst van 25,3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel