nieuws

Snippe: Ultima heeft plan studentencampus Heerlen niet gekocht

Projectontwikkeling

Niet Ultima Ratio Heerlen maar Snippe Groep is nog steeds eigenaar van de gronden van de Euregio Campus in Heerlen. De Duitse investeerder heeft geen aanspraak meer op de ontwikkeling van de geplande studentencampus.

Snippe: Ultima heeft plan studentencampus Heerlen niet gekocht
Vermeend geplande studentencampus Heerlen

Dat laat een advocaat van Snippe Groep weten aan Vastgoedmarkt. Dit medium berichtte hier deze week over op basis van een artikel in dagblad De Limburger. Snippe Groep is via bv City Projects 1 echter nog steeds eigenaar van het project plan en de gronden aan de Rector Driessenweg in Heerlen. Ultima maakte via De Limburger bekend het campusplan en de grond te hebben gekocht van Snippe en kondigde aan er 350 studentenwoningen te realiseren. De investeerder uit Monschau zei met gemeente Heerlen al een overeenkomst over de grondexploitatie te hebben gesloten.

Bij monde van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef laat Snippe weten dat de verklaring van Ultima niet klopt. ‘City Projects 1 NL BV (onderdeel van de Snippe groep) is de eigenaar van het project plan en de gronden en gebouwen gelegen aan de Rector Driessenweg te Heerlen. De overeenkomst tot verkoop van de Euregio Campus aan Ultima Ratio Heerlen te Monschau is reeds op 8 augustus 2017 beëindigd, waardoor zij geen aanspraak meer kan maken op de ontwikkeling van het project. City Projects 1 NL beraadt zich thans over de verdere ontwikkeling.’

‘De gemeente Heerlen is uiteraard direct van die beëindiging op de hoogte gebracht en daar nogmaals op gewezen na haar publicatie van de betreffende ontwerp omgevingsvergunning medio september 2017, waar inderdaad melding is gemaakt van een college besluit per 5 september 2017 tot het aangaan van een anterieure overeenkomst met Ultima. Het komt ons voor dat Ultima feitelijk onjuist heeft bericht aan de redactie van De Limburger, kennelijk met het doel City Projects 1 NL BV te bewegen de beëindiging van de overeenkomst per 8 augustus 2017 ongedaan te maken.’

Reageer op dit artikel