nieuws

RICS publiceert nieuwe duurzame richtlijn

Projectontwikkeling

RICS in Nederland heeft de tweede, herziene versie van de professionele richtlijn Duurzaamheid en taxatie van commercieel vastgoed gepubliceerd.

RICS publiceert nieuwe duurzame richtlijn
logo RICS

De eerste richtlijn dateert uit 2013. De Nederlandse vertaling van de wereldwijd geldende richtlijn is te vinden op de website van RICS in Nederland. Aanleiding voor de herziening van de richtlijn is het tempo waarin duurzaamheid doorwerkt in de waarde van commercieel vastgoed.

Ed Nypels, country manager RICS in Nederland: ‘Wij vinden deze richtlijn belangrijk en relevant, zowel voor taxateurs als voor opdrachtgevers. We verwachten dat deze vertaling taxateurs helpt bij het toepassen van de aanbevelingen in hun eigen praktijk.’

Hoewel de leden de aanbevelingen in de richtlijn niet hoeven te volgen, dienen ze daarmee wel rekening te houden. Waar aanbevelingen voor specifieke professionele taken worden gedaan, zijn deze bedoeld als ‘best practice’; aanbevelingen die naar de mening van RICS aan een hoge standaard van vakbekwaamheid voldoen.

Reageer op dit artikel