nieuws

Regio Amsterdam publiceert kaart woningbouwlocaties

Projectontwikkeling

Regio Amsterdam publiceert kaart woningbouwlocaties
Woningbouwkaart Metropoolregio Amsterdam

De metropoolregio Amsterdam heeft een digitale kaart gepubliceerd met de aangewezen locaties voor de bouw van 300.000 woningen.

De plancapaciteit ligt 73.000 hoger dan de raming van vorig jaar, zegt een woordvoerder van de provincie Noord-Holland. ‘Gemeenten hebben in metropoolverband nog eens goed gekeken naar de mogelijkheden voor woningbouw binnen hun grenzen. Dat leverde een harde planvoorraad op van 116.000 woningen. Dat zijn projecten waar zo mee kan worden begonnen. Voor de andere 184.000 woningen moet nog wel wat gebeuren voordat de schop in de grond kan.’

De kaart is hier te bekijken.

 

Reageer op dit artikel