nieuws

PostNL opent grootste sorteercentrum

Projectontwikkeling

PostNL heeft op 18 september zijn negentiende pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nederland in gebruik. Het pand in Nieuwegein van 9.400 m2 is het grootste pakkettensorteercentrum van PostNL tot nu toe.

PostNL opent grootste sorteercentrum
PostNL-sorteercentrum in Nieuwegein

Dat bericht PostNL. PostNL kocht zelf een kavel van bijna 34.000 m2 van de gemeente Nieuwegein voor de realisatie van het nieuwe sorteer- en distributiecentrum. Het pand Mobilisatiedok 4 omvat ook een cargo- en pharma & care-hub. In deze geconditioneerde hallen vinden de overslag en distributie van goederenvervoer en medicijnen plaats. Het pand heeft het Breeam-certificaat Excellent, doordat onder meer is geïnvesteerd in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwininstallaties.

Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. Zo bezorgde PostNL vorig jaar 177 miljoen pakketten, 13 procent meer dan het voorgaande jaar. De centrale ligging van het pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nieuwegein draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen. Omdat consumenten ook steeds meer grote goederen zoals tuinmeubelen online bestellen, heeft dit sorteercentrum extra faciliteiten voor grote pakketten die niet door de sorteermachine kunnen.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL: ‘Om in te spelen op de groei van e-commerce, investeren wij in onze pakketten- en logistiekinfrastructuur. Vanuit Nieuwegein bezorgen we aan consumenten in de regio en bedrijven, groothandels, ziekenhuizen en apotheken in heel Nederland. We bedienen daarmee een groot deel van online markt.’

Wethouder Johan Gadella, Economische Zaken van Nieuwegein: ‘De komst van PostNL naar bedrijvenpark Het Klooster betekent werkgelegenheid voor 450 mensen in onze regio. Het Klooster biedt ondernemers uitstekende bereikbaarheid in het midden van het land en volop groeimogelijkheden. De investering in dit duurzame pand past in onze ambitie voor het bedrijvenpark.’

Reageer op dit artikel