nieuws

Oudendal Groep koopt landgoed Endegeest

Projectontwikkeling

Oudendal Groep koopt landgoed Endegeest
Landgoed Endegeest in Oegstgeest

Landgoed Endegeest is door de gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen verkocht aan de Oudendal Groep.

De transactie omvat 4.500 m2 gebouwen op 80.000 m2 grond. De koper wil in het kasteel en de omliggende gebouwen een medisch/maatschappelijk park creëren. De monumenten worden gerestaureerd en in stand gehouden. De andere panden moeten worden verbouwd of aangepast zodat de parkachtige structuur van het landgoed wordt versterkt.

Landgoed Endegeest was tot 1895 in gebruik als landhuis. Op verzoek van de eigenaar is het gebouw daarna in gebruik genomen door Endegeest (nu GGZ Rivierduinen). In juni 2017 heeft de gemeente in samenwerking met GGZ Rivierduinen het landgoed te koop gezet.

Cushman & Wakefield adviseerde de gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen bij deze transactie.

Reageer op dit artikel