nieuws

Nieuwbouw voor vleesbedrijf Van Loon

Projectontwikkeling

Nieuwbouw voor vleesbedrijf Van Loon
Vleesverwerking in het productiegebouw. © Fotopersburo van de Meulenhof

Vleesverwerker Van Loon heeft dit weekend een nieuw productiegebouw en hoofdkantoor in Son geopend. Het bedrijf heeft ongeveer 57 miljoen euro geïnvesteerd in het pand.

Dat zeggen directeuren Erik en Roland van Loon tegen het Eindhovens Dagblad. Het in eigen beheer gerealiseerde nieuwbouwpand aan Ekkersrijt 8825 meet 26.500 m2. In totaal werken er 600 mensen. Dat aantal kan doorgroeien naar 1.000. Op het gebouw is 7.000 m2 aan zonnepanelen aangelegd, die meer energie leveren dan het gebouw gebruikt. Het vleesbedrijf boekte in 2016 een nettowinst van 4,8 miljoen euro op een omzet van 243 miljoen euro, blijkt uit de jaarrekening.

Reageer op dit artikel