nieuws

Nieuw gebouw Hogeschool Rotterdam

Projectontwikkeling

Nieuw gebouw Hogeschool Rotterdam
Interieur-Kralingse-Zoom

Op 1 september is het nieuwe onderwijsgebouw van Hogeschool Rotterdam aan de Kralingse Zoom feestelijk geopend tijdens de opening van het collegejaar.

Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter Architects en biedt onderdak aan de economische opleidingen, die voorheen verspreid waren over verschillende locaties. De opening is daarmee ook de start van de Hogeschool Rotterdam Business School.

Het nieuwe, duurzame onderwijsgebouw van 13.000 m2 verbindt de al bestaande bouwdelen met elkaar en faciliteert hiermee 11.000 studenten en 850 medewerkers. De nieuwbouw past perfect bij het onderwijsconcept van de hogeschool, dat bij de economische opleidingen gekenmerkt wordt door kleine groepen, interactieve werkvormen en een sterke relatie tussen onderwijs en beroepspraktijk. De hogeschool creëert met de nieuwbouw een open, transparante leer- en werkomgeving waar studenten, docenten en medewerkers prettig leren, werken én verblijven.

Reageer op dit artikel