nieuws

Nieuw distributiecentrum FrieslandCampina in Meppel

Projectontwikkeling

De eerste paal van het nieuwe distributiecentrum van FrieslandCampina is geslagen. De zuivelgigant bouwt een logistiek complex van 31.000 m2 in Meppel.

Nieuw distributiecentrum FrieslandCampina in Meppel
nieuwe distributiecentrum van FrieslandCampina in Meppel

Het duurzame distributiecentrum komt op industrieterrein Meppel Noord II in Meppel. Het bedrijf heeft hiertoe een kavel van 70.000 m2 gekocht van gemeente Meppel. Het distributiecentrum wordt gebruikt voor opslag en overslag van zuivelproducten van FrieslandCampina bestemd voor de exportmarkten en gaat ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen. De nieuwbouw wordt Breeam Very Good gecertificeerd. In juni 2018 moet het distributiecentrum operationeel zijn.

Tot op heden vinden deze activiteiten nog verspreid plaats over vier magazijnen van FrieslandCampina in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Deze vestigingen worden gesloten. De concentratie op één locatie zorgt naast een jaarlijkse efficiencybesparing ook voor een forse reductie gerealiseerd van 1,5 miljoen transport kilometers, wat neerkomt op een reductie van CO2 -uitstoot van 648.000 kilo.

Reageer op dit artikel