nieuws

Minder modewinkels in plan outletcentrum Assen

Projectontwikkeling

Minder modewinkels in plan outletcentrum Assen
TT-circuit in Assen

Revascom heeft bij gemeente Assen een nieuw plan ingediend voor een outletcentrum met 30 procent leisure en horeca. Eind 2016 trok Assen het vorige plan in, omdat er geen meerderheid voor zou zijn in de Provinciale Staten.

Dat bericht RTV Drenthe. Het nieuwe plan met de naam OutleTT Assen wordt 5 oktober voorgelegd aan de gemeenteraad. In het vorige plan wilde ontwikkelaar een factory outletcentrum van 16.000 m2 in de eerste fase van 40 miljoen euro realiseren en mogelijk nog eens 7.500 m2 in een tweede fase. OutleTT Assen zal in plaats van 200 maar 140 winkels krijgen, waarvan zestig tot tachtig in de eerste fase. Ook zullen er minder modewinkels komen.

Het bredere aanbod moet ook ‘een man cave, een kinderparadijs en moderne en gezonde horeca’ omvatten, aldus medeoprichter Raymond Coronel. Ook moet het outletproject een groen en duurzaam karakter krijgen. Inretail zegt in een reactie ook tegen dit nieuwe plan te zijn. Volgens de brancheorganisatie zal ook dit plan ten koste gaan van de winkels in de Assense binnenstad. Ook al gaat de Assense gemeenteraad akkoord, is het de vraag of Revascom de provinciale hobbel weet te nemen.

Reageer op dit artikel