nieuws

Heijmans verduurzaamt 1.000 woningen Lefier

Projectontwikkeling

Heijmans verduurzaamt 1.000 woningen Lefier
Westindischekade in Groningen

Heijmans renoveert in twee jaar tijd bijna 1.000 woningen in opdracht van woningcorporatie Lefier uit Groningen .

Doel is het verbeteren van het wooncomfort en het energiezuiniger maken van de woningen. Lefier investeert er 20 miljoen euro in. ‘Normaal gesproken verduurzamen we de woningen tot nul-op-de-meter’, stelt directeur vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier. ‘Bij deze woningen is dat vaak technisch nog niet mogelijk doordat het veelal hoogbouw is. Maar die woningen moeten nu wel aangepakt moeten worden. Heijmans heeft de opdracht gekregen op basis van zijn kennis en kwaliteit vanuit eerdere renovatieprojecten en zijn goede bewonerscommunicatie.’

Heijmans sloot onlangs een overeenkomst voor de verduurzaming van 312 appartementen aan de Westindischekade in Groningen. De start van de werkzaamheden staan gepland voor eind september. In de wijk Paddepoel in Groningen is Heijmans bezig met het renoveren van 216 appartementen. Begin 2018 worden 94 woningen in Emmen aangepakt. Ook komen nog ongeveer 200 woningen in de stad Groningen aan de beurt. Het eerste project uit de samenwerking, 184 appartementen in de Castorstraat in Groningen, is al opgeleverd aan de bewoners.

 

Reageer op dit artikel