nieuws

Heijmans ontwikkelt 200 woningen Zutphen

Projectontwikkeling

Heijmans heeft een bouwclaim overgenomen van MVO Projecten in het project Noorderhaven in Zutphen. De ontwikkelende bouwer breidt het aantal woningen uit.

Heijmans ontwikkelt 200 woningen Zutphen
Noorderhaven Zutphen © Bram van de Biezen

Dat blijkt uit berichtgeving in De Stentor. MVO Projecten had na een eerdere grondoverdracht met de gemeente Zutphen recht op het bouwen van 37 woningen langs de nieuw aangelegde jachthaven. Heijmans heeft die bouwclaim overgenomen, nadat MVO Projecten niet tot overeenstemming kon komen met de gemeente Zutphen. De gemeente Zutphen is akkoord gegaan met de contractovername. Oorspronkelijk was het plan in Noorderhaven 7.000 m2 aan kantoren, woningen en commerciële ruimten te bouwen. Heijmans heeft daar een streep door gezet.

De ontwikkelaar zet voornamelijk in op woningen tot een maximum aantal van 196. Doordat Heijmans de enige speler in de ontwikkeling is, kan de bouw eerder beginnen. Eind dit jaar gaat veld 4 van Noorderhaven – het gebied ten noorden van de jachthaven – in de verkoop. Daarna volgen velden 1, 2 en 3 volgen. De bouwstart is naar verwachting in de loop van 2018. Als grondbezitter moet Zutphen door de nieuwe overeenkomst wel rekening houden met 2 miljoen euro minder opbrengsten vanwege lagere grondprijzen. Daar staat volgens Zutphen tegenover dat er ruimere woningen komen met meer groen.

Reageer op dit artikel