nieuws

Hamburg presenteert nieuw megaproject in havengebied

Projectontwikkeling

Hamburg presenteert nieuw megaproject in havengebied
Nieuwe wijk op schiereiland Kleiner Grasbrook Hamburg

Hamburg gaat na megaproject HafenCity het tegenover gelegen schiereiland Kleiner Grasbrook herontwikkelen. Op de locatie zal mogelijk vanaf 2019 880.000 m2 vastgoed worden ontwikkeld.

Dat heeft het stadsbestuur van Hamburg op 12 september aangekondigd, bericht Thomas Daily. Op het eiland zijn 3.000 woningen en bedrijfshuisvesting voor 16.000 banen gepland. Omgerekend wordt 570.000 m2 gereserveerd voor commerciële functies, 300.000 m2 voor residentieel vastgoed en 10.000 m2 voor een school en kinderopvang. HafenCity Hamburg is verantwoordelijk voor de ontwikkeling.

Oorspronkelijk was de locatie bestemd voor de vestiging van het Olympische Dorp. Nadat de Hamburgse bevolking de kandidaatstelling van Hamburg voor de Olympische Spelen in een referendum afwees, was dat plan van de baan. De nieuwe gebiedsontwikkeling neemt naar verwachting twintig jaar in beslag. JLL ziet een nieuw woonwerkgebied ontstaan dat voorop loopt in wetenschap, research, slimme productie en slim wonen.

Reageer op dit artikel