nieuws

Haagse PvdA: 1 miljard naar woningmarkt Den Haag

Projectontwikkeling

Haagse PvdA: 1 miljard naar woningmarkt Den Haag
sociaal-woningproject-CalandTwo-in-Laakhaven-West-Den-Haag

Gemeente Den Haag moet 1 miljard euro investeren in de bouw van 16.000 woningen en de verduurzaming van de bestaande voorraad. Ook moet de hofstad een eigen woningcorporatie oprichten.

Dat staat in het verkiezingsprogramma van de Haagse PvdA-fractie, schrijft het AD. Lijsttrekker en fractieleider Martijn Balster vindt dat Den Haag weer zelf sociale huurwoningen moet bouwen en daartoe een woningcorporatie moet oprichten. De grootste Haagse woningcorporaties Staedion, Vestia en Haag Wonen hebben door financiële problemen jarenlang nauwelijks nieuwe woningen gerealiseerd.

De PvdA wil dat Den Haag daarom 1 miljard euro investeert in de bouw van 16.000 nieuwe woningen en in grootschalige renovatie, onderhoud en verduurzaming van bestaande huizen. Dat geld moet ook van Brussel, het Rijk en de Metropoolregio komen. Den Haag groeit de komende twintig jaar met zeker 80.000 inwoners. Daarvoor zijn jaarlijks zo’n 2.500 nieuwe woningen nodig, waarvan 30 procent sociale huur en – koop.

Verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij stelt juist dat de Haagse woningproductie weer op peil is. Zo worden dit jaar naar verwachting 4.000 woningen opgeleverd. Van dat aantal zal 70 procent bestaan uit sociale huur en middeldure huur en koop, aldus Wijsmuller.

Reageer op dit artikel