nieuws

Circulaire woningbouw op Amsterdam Science Park

Projectontwikkeling

Rochdale en circulair woningbouwer Nezzt gaan 240 woonunits bouwen op het Amsterdam Science Park voor starters, studenten en statushouders.

Circulaire woningbouw op Amsterdam Science Park
Woningen Amsterdam Science Park

Deze doelgroepen kunnen er vanaf april 2018 terecht. Het betreft woningen van 28 m2, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de zogenaamde circulaire en modulaire bouwmethodes. Woningen zijn gemaakt van duurzame materialen en op een eenvoudige manier kunnen ze worden aangepast en verplaatst. In de toekomst kunnen ze worden hergebruikt op andere locaties en voor andere doelgroepen. Verder zijn ze uitermate goed geïsoleerd waardoor er maar weinig energie wordt verbruikt.

De woningen worden in ongeveer drie weken op Science Park geplaatst, waarna ze compleet worden afgemonteerd. Bovendien zijn ze in vergelijking met andere mogelijkheden veel goedkoper. Amsterdam bouwt tot en met volgend jaar 2700 extra woningen voor statushouders. Rochdale-bestuurder Birgitte de Maar spreekt van grote woningnood. ‘Vooral starters en studenten vinden in Amsterdam nauwelijks een woning. Daarnaast hebben in Amsterdam ook statushouders recht op onderdak. Het behoort tot onze kerntaak. En op deze flexibele en duurzame manier dragen we ons steentje bij en kunnen we snel nieuwe woningen opleveren.’

Reageer op dit artikel