nieuws

Bouwstart gebiedsontwikkeling Weespersluis nog dit jaar

Projectontwikkeling

Blauwhoed heeft de eerste woning in de nieuwe wijk Weespersluis in Weesp verkocht. De komende jaren worden hier in totaal 2.750 woningen in verschillende fasen gebouwd.

Bouwstart gebiedsontwikkeling Weespersluis nog dit jaar
Lanenrijk in Weespersluis

Weespersluis, voorheen Bloemendalerpolder genoemd, wordt een ruim woonlandschap waarin de natuur en het water een belangrijke rol spelen. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. Vanuit de GEM Bloemendalerpolder wordt het gebied ontwikkeld, waarin de ontwikkelcombinaties Blauwhoed/Van Wijnen, BPD/Van Erk en AM samenwerken.

Het eerste verkochte huis komt in deelproject Lanenrijk, fase 1A. De 175 woningen in dit deelgebied worden gebouwd in karakteristieke fin de siècle stijl. Blauwhoed/Van Wijnen ontwikkelt hiervan de eerste 24 woningen, die door Mulleners+Mulleners Architecten zijn ontworpen. Alle 24 woningen die Blauwhoed/Van Wijnen in Lanenrijk heeft ontwikkeld, staan onder optie. Als alles volgens planning verloopt, kan aannemer Van Wijnen Weesp in december starten met de bouw.

Reageer op dit artikel