nieuws

Bouwstart Amsterdam City Harbour Hotel

Projectontwikkeling

Bouwstart Amsterdam City Harbour Hotel
Amsterdam City Harbour Hotel

HBB Groep is gestart met de bouw van Amsterdam City Harbour Hotel aan de Cruquiusweg in Amsterdam. Het complex krijgt 246 hotelkamers, 85 serviced apartments en een haven met 200 ligplaatsen.

Het project, ook wel Kopgebouw Entrepot, genoemd, is bestemd voor de Duitse hotelketen Novum en Short Stay Group (Yays). Het plan is ontwikkeld door VOF Kopgebouw Entrepot. Het complex krijgt een tweelaagse ondergrondse garage. Mulderblauw architecten ontwierp het project. Het Amsterdam City Harbour Hotel zal het eerste hotel van Novum in Nederland worden. Novum is een Duitse hotelketen met hotels in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

Novum zal op deze locatie een Novum NUI (viersterrenniveau) exploiteren. De Short Stay Group heeft al drie locaties in Amsterdam en recentelijk ook een locatie in Barcelona geopend met het travel & stay concept Yays. VOF Kopgebouw Entrepot werd bij deze transacties geadviseerd door FRIS en Savills. Novum werd bijgestaan door Berghs & Partner.De verwachting is dat de oplevering plaats vindt medio 2019.

Reageer op dit artikel