nieuws

Bouw Forum Rotterdam van start

Projectontwikkeling

Bouw Forum Rotterdam van start
FORUM Rotterdam

Multi Netherlands is gestart met de realisatie van het binnenstadsproject Forum Rotterdam. Het project van 64.000 m2 aan winkels, horeca, kantoren en 103 appartementen vergt een investering van ongeveer 195 miljoen euro.

Dat bericht Multi in een persbericht. Forum is gesitueerd tussen belangrijke winkelstraten Coolsingel, Binnenwegplein, Lijnbaan en de Beurstraverse (Koopgoot). Beleggers in dit multifunctionele project zijn Syntrus Achmea Real Estate & Finance en ASR Property Fund voor de winkels aan de Lijnbaan. Syntrus Achmea RE&F is ook belegger van het te realiseren woongebouw namens een van zijn klanten.

In Forum vestigen zich onder andere de Rotterdamse boekhandel Donner, Primark, ABN Amro met een bankshop en kantoor en de Amerikaanse hamburgerketen Five Guys. Met de realisatie van het project is een investering van 195 miljoen euro gemoeid. De oplevering van Forum vindt gefaseerd plaats in 2019. De renovatie van het monumentale (voormalige) ABN Amro-kantoor  aan de Coolsingel is een van de plandelen. ABN keert hier terug met een kantoor en een bankshop.

Boekhandel Donner is hier al gevestigd en verhuist gefaseerd in het gebouw naar haar definitieve plek met een entree aan de Coolsingel en aan het Binnenwegplein. Met twee verdiepingen, inclusief een entresol en een atrium aan de achterzijde, wordt dit de grootste boekhandel van Nederland. Multi is eigenaar van het monument dat nu voor ruim 85 procent is verhuurd.

De winkels aan de Lijnbaan vanaf Hollister tot aan ICI Paris XL en de winkel van G-Star worden herontwikkeld. Syntrus Achmea en ASR hebben en houden deze winkels in portefeuille. Tussen het monument aan de Coolsingel en de winkels aan de Lijnbaan komt Primark. Aan de zijde van de Koopgoot vestigt zich Five Guys. De voormalige kantoortoren wordt getransformeerd tot een wooncomplex met 103 middeldure huurappartementen.

Syntrus Achmea heeft deze appartementen namens haar klanten gekocht van Multi. De woningen van 85 tot 120 m2 kosten 950 tot 1.350 euro per maand. Het ontwerp van Forum is OMA en Wessel de Jonge Architecten. Sprangers Bouwbedrijven uit Breda en Van Mierlo-Dinkq uit Maasdijk zijn verantwoordelijk voor de bouw.

Reageer op dit artikel