nieuws

Amvest ontwikkelt nieuwe woontoren Rotterdam

Projectontwikkeling

Amvest ontwikkelt op de plek van het huidige kantoor aan Glashaven 16-70 op het Wijnhaveneiland in het centrum van Rotterdam een nieuwe woontoren met 128 woningen.

Amvest ontwikkelt nieuwe woontoren Rotterdam
Amvest-project op Wijnhaveneiland Rotterdam

Dat meldt gemeente Rotterdam in een persbericht zonder financiële details. De Glashaventoren dateert uit 1959 en omvat 9.000 m2 kantoorruimte. Het kantoor was decennialang in bezit van Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw tot de verkoop aan DHG in 2008. In het Kadaster staat momenteel Aegon Levensverzekering vermeld als eigenaar die het eind juni voor 7,25 miljoen euro verwierf van de opgeheven Aegon Vastgoed Holding.

Amvest zal het te slopen kantoor naar verwachting kopen als het plan in goede aarde valt bij eventueel klagende omwonenden. De beleggende ontwikkelaar zal in de onderbouw ruime ‘loftachtige’ koopappartementen realiseren. In de toren zijn vrijesectorhuurappartementen gepland. Op de bovenste verdieping in de toren komen kooppenthouses. De buitenruimtes krijgen groenvoorzieningen.

Het ontwerp is van Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten. De startbouw staat voor eind 2018 op de planning. Op woensdag 20 september houdt initiatiefnemer Amvest samen met de gemeente Rotterdam van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in het bestaande pand aan de Glashaven 42. Met AM ontwikkelt Amvest al de nabijgelegen Zalmhaventoren van bijna 200 meter.

Reageer op dit artikel