nieuws

Woonbedrijf schuift woonunits in oud kantoor

Projectontwikkeling

De transformatie van het voormalige kantoor van de Eindhovense corporatie Woonbedrijf aan de Willemstraat 28 in Eindhoven wordt gedaan door gebruikte woonunits het kantoor in te schuiven, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Woonbedrijf schuift woonunits in oud kantoor
Willemstraat-Eindhoven

Het gebouw wordt voorzien van 79 zogeheten spaceboxen die elk een zelfstandige wooneenheid vormen. Een deel van de spaceboxen wordt aan de achterzijde tegen de gevel geplaatst.

De wooneenheden zijn de afgelopen jaren op het TU/e-terrein gebruikt voor studentenhuisvesting. In het totaal komen er 101 appartementen in en rond het gebouw op de hoek van de Willemstraat en de Vonderweg in Eindhoven. Achter het gebouw is volgens het plan voldoende parkeerruimte voor de bewoners.

De sociale huurwoningen met een huur van zo’n 400 euro zijn voor het overgrote deel bestemd voor eenpersoonshuishoudens. De oplevering staat gepland in maart 2018.

De nieuwe bouwwijze en het hergebruik van de spaceboxen drukken de kosten van het project. De woningen blijven maximaal tien jaar in gebruik. Dan heeft de gemeente een definitieve invulling van het gebied gemaakt. Project-architect Joost Verbeek van Architecten-en-en vertelt in de krant dat de ‘schuifmethode’ nog niet eerder op zo’n schaal in de regio is toegepast.

Reageer op dit artikel