nieuws

Continentale portefeuille en pijplijn Segro groeien hard

Projectontwikkeling

Segro heeft zijn continentaal-Europese portefeuille van distributiecentra en licht industrieel vastgoed in de eerste jaarhelft met 170 miljoen euro uitgebreid naar 1,5 miljard euro. De winst voor belasting van de Britse logistieke vastgoedbelegger nam met bijna 23 procent toe.

Continentale portefeuille en pijplijn Segro groeien hard

Dat bericht de Britse logistieke vastgoedontwikkelaar en -belegger. De winst voor belasting kwam in de eerste jaarhelft uit op 91,2 miljoen pond tegen 74,2 miljoen pond dezelfde periode in 2016. Dat is een groei van 22,9 procent. Het vastgoed bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. De waarde van de gehele portefeuille is in deze periode gestegen met 4,9 procent naar in totaal 7,279 miljard pond.

De waardegroei van het vastgoed op het continent was 3,9 procent en 5,3 procent in het VK. Tijs Derison, directeur Segro Benelux, stelt dat de vraag naar duurzame en hoogwaardige distributiecentra en bedrijfsmatig vastgoed in continentaal Europa groeit. ‘Het toenemende belang van e-commerce heeft onze groei zeker gestimuleerd.’

De portefeuille in Nederland wordt momenteel uitgebreid met Segro Park Amsterdam Airport. Dat is een logistiek park in Hoofddorp dat in totaal ruim 100.000 m2 aan multidisciplinaire ruimten zal omvatten. Hiervan zal de eerste fase in het najaar worden opgeleverd. Daarnaast is Segro op dit moment met een aantal andere uitbreidingsprojecten bezig in Nederland en België. In Duitsland ontwikkelt Segro logistieke en industriële gebouwen bij Frankfurt Airport en München.

Reageer op dit artikel