nieuws

Picnic bouwt nieuw dc in Utrecht

Projectontwikkeling

Picnic bouwt nieuw dc in Utrecht
Start-bouw-Picnic-dc-in-Utrecht-Lage-Weide

Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum van 35.000 m2 in Utrecht Lage Weide. In maart 2018 moet het af zijn. Het dc in Utrecht is het derde van de websuper.

Het nieuwe distributiecentrum biedt werk aan 500 tot 1.000 mensen en is nodig vanwege de snelle groei van de websuper. Het aantal klanten van Picnic verdubbelde in het eerste half jaar van 2017 tot 65.000. Dit kwam onder meer doordat de boodschappendienst actief werd in steeds meer steden. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in zes steden, op 30 juni stond de teller op 24 steden. De omzet gaat dit jaar richting 100 miljoen euro. Voor een landelijke dekking zij nog twee distributiecentra nodig.

Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden. Aan het eind van het eerste half jaar had Picnic 650 bezorgers in dienst.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht werd vandaag ceremonieel gestart en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu. ‘De twee distributiecentra die we momenteel  gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend’, aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Daar spelen we op in met de bouw van een groot en hypermodern distributiecentrum, dat ons in staat stelt de komende jaren door te groeien.’ Bestaande ruimtes die bekeken werden waren niet groot of niet duurzaam genoeg. Door het zelf te bouwen kunnen we het optimaal afstemmen op onze logistieke processen en onze duurzaamheidseisen.’

Het nieuwe distributiecentrum kwalificeert voor het duurzaamheidscertificaat Breeam Excellent. Warmte die gegenereerd wordt door de motoren van de koelcel wordt door middel van een warmtewisselingsinstallatie hergebruikt in onder meer de kantoren. Op het dak ligt 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen, die op de piekmomenten 1,9 MW stroom opwekken. Dat staat gelijk aan het verbruik van 460 huishoudens. Het distributiecentrum wordt ontwikkeld in samenwerking met Somerset Capital Partners, aannemer Wouters Schijndel en project manager CVO-group.

Reageer op dit artikel